Първоначално публикувано от b0jo
Известие
Collapse
No announcement yet.
Щанги на задните колела 156
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Първоначално публикувано от IDСМЕНЯТ СЕ ЦЕЛИТЕ ЩАНГИ,КУПИХ ТАКИВА ОТ ЕВРО 07, КУЧА МАРКА ПО 18 ЛВ. ЕДНАТА. НО ВЕЧЕ СЪМ НА 10.000 КМ НЕ СА МРЪДНАЛИ,ТАКА ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ НАБУТВАШ156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
Една тема от архиваС радост ви заявявам, че от както са сменени щангите не са мръднали (да чукна на дърво).
Изминати са около 15 000 км., а са закупени от въпросните евтини на Евро 07 АД.Last edited by 50 cent; d.m.y г., 15:33.Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщениеискам да попитам по запознатите колеги-днес бях на регулаж ми казаха че задните тампони на задните щанги за тръгнали(щангите близо до гумите-така ми казаха)искам да попитам това е напречна щанга или надлъжна?
Тампоните от щангите които са близо до гумите - така го разбирам да са напречните.
Най-добре ги питай пак за напречните ли става въпрос или за надлъжните.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Мисля че е добре първо за разбереш кои точно щанги ти трябват, за да ти се даде подходящо мнение.....12 тампона има задницата, отделно 2 на стаб щанга....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от bi40 Покажи съобщение.......(ферариста ми е далече)или пак съм във евтиния филм.
---------- Post added at 14:50 ---------- Previous post was at 14:50 ----------
Той вече ти писа......Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Напречните щанги са тези който са перпендикулярно на гумата, успоредно на стаб. щанга отзад. Има по два тампона всяка щанга, общо са 4-ри щанги. Ако ще сменяш по-добре сменяш тампоните и в двата края (препоръчвам ферарист), и е добре щом ще сменяш едната, да смениш и другата отсрещната.
Водят се къси(предни нa 560mm) и дълги(задни на 595мм), от задните към багажника и се регулира отзад колицата!
Надлъжните щанги за успоредни на гумата, отиват по посока периферията на колата, близо до прага, те са надлажни, всяка от тях има по един тампон, нова струва 70 лв, по-добре само тампона. И има две втулки на шенкела отзад, единия край на надлъжните щанги.
Лягаш под колата, и почваш да проверяваш, и с ръка може, то се вижда като напънеш дали щангата излиза или играе около тампона!
1) надлъжна щанга
2) втулка шенкел отзад
3) напречна щангаLast edited by rusiq86; d.m.y г., 10:26.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment